Nie znam domu, w którym nie byłoby patelni. Na temat patelni można było by opowiadać bardzo dużo. Ponieważ już dawno minęły czasy kiedy w domu mieliśmy jedną patelnię, na której przyrządzali wszystkie potrawy, taki jak smażenie kotletów, duszenie mięs, smażenie ryb, naleśników czy placków. Teraz możemy wybierać w patelniach:
- chcemy przyrządzić rybę , to wybieramy Patelnie do ryb, taka patelnia ma owalny kształt i mieści całą rybę, co pozwala przygotować rybę w całości bez dzielenia jej na kawałki.
- chcemy usmażyć naleśniki, to mamy Patelnie do naleśników, na której naleśniki same się pieką. Taka patelnia jest płaska i ma płytkie brzegi
Patelnie do naleśników możesz obejrzeć tu
- chcemy usmażyć coś bez tłuszczu? Żaden problem! Wystarczy wziąć Patelnie grillową. Jeśli mamy ochotę na zdrowy posiłek jest to najlepsza patelnia, gdyż posiada rowki, dzięki czemu potrawa nie przywiera, a my nie musimy używać tłuszczu. Patelnia taka jest kwadratowa lub prostokątna. Potrawy z mięsa, ryb czy warzyw można smażyć bez użycia tłuszczu otrzymując zdrowy i smaczny posiłek. Tłuszcz się wytapia i pozostaję pomiędzy rowkami.
- najlepszą patelnią do smażenia jajek po wiedeńsku oraz placków jest Patelnia do jajek. Taka patelnia posiada dołki w których zmieści się jajko, czy placek.
Patelnie według rodzajów i zapotrzebowań można obejrzeć oraz kupić TU
[contentblock id=17 img=form.png]
[contentblock id=12 img=form.png]
[contentblock id=19 img=gcb.png]