Opis
Wymiary:
średnica – 24cm
wysokość – 2cm
grubość ścianki -2,5cm
długość z rączką -39cm
Waga: 0,65 kg
Opis:
- podwójna powłoka nieprzywierająca
- szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła
- płytka o niskich ściankach
- ciężkie dno
- duża powierzchnia smażenia
- łatwa w czyszczeniu,
- przystosowana do kuchenek gazowych, elektrycznych, ceramicznych, halogenowych
- średnica 24 cm.
Z tą patelnią smażenie naleśników będzie proste i łatwe, z minimalnym użyciem tłuszczu.
Taka patelnia – to wspaniały prezent dla każdej gospodyni!
Janka –
Nigdy nie lubiłam naleśników, ale odkąd mam tą patelnie, polubiłam je bardzo.Pod pierwszy naleśnik daję odrobinę oleju, ale na następne już nic nie trzeba dawać,Spokojnie można piec naleśniki bez tłuszczu.Do ciasta daję tylko mleko, mąkę odrobinę cukru i soli oraz 1 lub 2 jajka.Tłuszczu wcale nie potrzeba .Wystarczy zrobić trochę rzadkie ciasto i rozlać równo po patelni.Rewelacja!!!, Polecam bardzo tą patelnię. Jestem z niej zadowolona
Janka –
PS. Zapomniałam dopisać, że na tej patelni smażę również tradycyjne tzw.”placki na blasze”, oczywiście również bez tłuszczu.Można potrzeć patelnię przed pieczeniem wędzoną skórką ze słoniny.Potem tylko podawać z masłem posypane cukrem, ze śmietaną lub jak wolicie tradycyjnie ze skwarkami z boczku.